Van 29 mei tot 3 juni organiseerde de lokale politie Neteland een nultolerantieweek voor verkeersinbreuken. Tijdens die week verhoogde de politie haar controles op verkeersinbreuken gaande van parkeerovertredingen, snelheidsinbreuken tot gordeldracht.

De politie stelde in totaal maar liefst 543 inbreuken vast.

Dirk Van Peer, commissaris politie Neteland : 'Snelheidsovertredingen voerden de top aan met 229 zware overtredingen op 3.506 (6,5%) gecontroleerde voertuigen.

Het grootste percentage snelheidsovertredingen werd gemeten aan de Industrieweg  Grobbendonk met 38 overtreders op 116 (32%) gecontroleerde voertuigen. De zwaarste overtreding werd dan weer gemeten op de Ringlaan Herentals. Daar werd een bestuurder geflitst tegen 147 km/uur waar je 70 km/uur mag rijden.

Op de tweede plaats volgden 155 parkeerinbreuken op de wegcode (voetpad, stilstaan- en/of parkeerverbod).

Verder noteerde de politie 70 inbreuken op het retributieparkeren (betalend parkeren, bewonerskaart, parkeerschijf...) en 89 andere inbreuken waaronder gordeldracht, gsm gebruik achter het stuur, negeren verkeersborden en verkeerslichten, technische eisen van het voertuig, niet verzekerd voeren.

In het weekend organiseerde de politie twee wodcacontroles. Zaterdag- en zondagnacht zette de politie in totaal 25 mensen in.

277 bestuurders werden gecontroleerd aan de Lichtaartseweg Olen, 12 legden een positieve ademtest af. Aan de Geelseweg Herentals testten 2 van de 96 gecontroleerde bestuurders positief. Aan Hoogbuul werden 19 bestuurders aan een controle onderworpen. Twee van hen legden een positieve test af. Tijdens de controles betrapte de politie nog twee vreemdelingen op illegaal verblijf in het land en één persoon op drugsbezit.

De nultolerantieweek kwam er mee op vraag van de gemeentebesturen.
De politie plant in de toekomst nog meer acties en breidt ze ook uit naar andere prioriteiten zoals inbraken in woningen en drugoverlast.'