Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland snelheidscontroles : '142 bestuurders (2,9%) reden te snel, één tegen 140 km/u in 70 km-zone'

politie

Afgelopen weken organiseerde lokale politie Neteland heel wat snelheidscontroles. Vooral in het kader van ‘veilig naar school’ vonden er controles plaats.

Veilig naar school

'Tijdens de actie “Veilig naar school” tussen 1 en 14 september werden 4.877 voertuigen gecontroleerd, verdeeld over 20 controles in de verschillende gemeenten van de politiezone', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef politie Neteland.  '142 (2.9%) bestuurders waren in overtreding.

Controleactie 18 september

'Zondag 18 september organiseerde ons team verkeer nog een controleactie in Herenthout en Olen. Daarbij werden 800 voertuigen gecontroleerd. 52 bestuurders waren in overtreding. 6.5% van de voertuigen reed dus te snel. Eén bestuurder waagde zich zelfs aan 140 km/u in zone 70 en één bestuurder reed 94 km/u in zone 50. Zij zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.'

7 tips van VSV om je aan de snelheidslimieten te houden  :

Gebruik je gps als back-up

De meeste navigatiesystemen geven je ook permanent info over de snelheidslimieten op de plaatsen waar je rijdt. Dus heb je eens een verkeersbord gemist langs de weg, dan is je gps meestal een goede back-up.

Laat je niet opjagen

Je kent ze wel, de bumperklevers en de claxon-meesters die andere bestuurders opjagen in het verkeer. Ons advies: gewoon negeren, kalm blijven en de snelheidslimiet respecteren, want dat is de veiligheidslimiet voor iedereen.

Gebruik cruisecontrol

Een cruisecontrol is een handig hulpmiddel om je beter aan de snelheidslimiet te houden. Zo hoef je niet voortdurend op je snelheidsmeter te letten en heb je je volle aandacht om op de weg, de andere weggebruikers en de verkeersborden te letten.

Overweeg een alternatief vervoermiddel 

Denk vooraf goed na of de auto wel de beste keuze is voor je verplaatsing. Misschien ben je sneller op je bestemming met de fiets of het openbaar vervoer? En kan je je zo een hoop stress besparen en al helemaal geen snelheidsovertredingen maken.

Check de verkeersdrukte vooraf

Op googlemaps kan je heel makkelijk vooraf even te checken of er files, ongevallen of wegenwerken op je geplande route zijn. Doe het een kwartiertje voor je geplande vertrek. Zo kan je eventueel nog een alternatieve route nemen en hoef je je niet op te jagen.

Vertrek op tijd

Je hebt het zelf al ondervonden: zodra je onderweg bent, kan je nog nauwelijks tijd ‘inhalen’ door sneller te rijden. Vertrek dus op tijd of 5 minuten vroeger, zodat je je niet moet haasten.

Liever te laat en veilig op je bestemming

Toch te laat vertrokken? Het kan gebeuren. Stuur dan voor je vertrek even een bericht dat je wat later zal aankomen. Zo hoef je niet te stressen, en zit er niemand nodeloos of ongerust te wachten. Het zal je helpen om rustig te rijden, en je overal aan de snelheidslimieten te houden, en veilig op je bestemming aan te komen. Voor te laat komen, heeft nog nooit iemand een boete gekregen. (pol)

politie

Deel dit artikel