Rechercheurs van politie Neteland zijn vanochtend rond 05.00u binnengevallen in café Unico op de Grote Markt Herentals. De huiszoeking duurde zo'n 2 uur en kaderde in een grootschalig drugsonderzoek : aanmaak van en handel in verdovende middelen.

Voor de politieactie in het pand waren drugshonden ingezet. De bovenverdieping van het horecapand werd ook grondig doorzocht.  Daarnaast is ook een woning in de Markgravenstraat Herentals uitgekamd.

'10 huiszoekingen naar drugs'

'Er zijn vanochtend in totaal 10 huiszoekingen uitgevoerd, niet alleen in Herentals maar ook in het Antwerpse en in Vlaams-Brabant', zegt de woordvoerder van het parket Antwerpen.

'Ze kaderen allemaal in hetzelfde onderzoek waar de speurders van politie Neteland al een heel tijd aan werken.'

Of er tijdens de huiszoekingen drugs zijn gevonden of materiaal om die te maken, is nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk of er arrestaties zijn verricht. Er is een vermoeden van een link met het Albanese drugsmilieu.

Café Unico in Herentals stond na het faillissement van de oprichter al maanden leeg, maar sinds begin dit jaar, en tot de opgelegde sluiting door maatregelen rond het coronavirus, was de horecazaak opnieuw open. De nieuwe eigenaar is van Albanese afkomst. (pol-gv) Foto Nnieuws / Mark Jaspers - # straks meer.