Speurders van politie Neteland vielen woensdag een pand binnen van een vermeende dealer aan de Herenthoutseweg 108 in Herentals. Ze troffen er een grote partij hard- en softdrugs, fabricage- en dealerattributen aan.

'De 38-jarige bewoner, Kim V.D.B., die aanwezig was tijdens de inval, werd gearresteerd op verdenking van fabricage, verhandelen, bezit- en gebruik van verdovende middelen', zegt Dirk Van Peer, commissaris woordvoerder politie Neteland.

'Hij bekende ondertussen de feiten. De onderzoeksrechter te Turnhout plaatste hem onder aanhoudingsmandaat.

Onze inspecteurs vielen binnen nadat onderzoek uitwees dat er vanuit het pand drugs gedeald werd. 8 speurders en een drughond voerden een huiszoeking uit en troffen grote hoeveelheden drugs aan waaronder: 1,5 liter GHB, beter gekend als vloeibare XTC,  2,4 kg Speed, 559 XTC tabletten, 20 gr. Cocaïne en 400 gr Cannabis. De drugs hebben een straatwaarde van €20.000.

Daarnaast namen we fabricage- en dealerattributen in beslag : lege vulbare capsules, plastic zakjes, weegschalen, aanmaakproducten. 

De man zal zich later voor deze feiten moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.' (pol)

Update 15u 20/7 :

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding van Kim V.D.B. (39) uit Herentals bevestigd. De drugsdealer beweert dat hij door zijn leveranciers onder druk werd gezet.

Aanhouding met een maand verlengd

De verdachte verscheen vrijdag aangehouden voor de raadkamer in Turnhout. Zijn advocaat vroeg vergeefs om zijn voorwaardelijke vrijlating : 'Hij werd door zijn leveranciers onder druk gezet om steeds meer verdovende middelen te verkopen.'

De aanhouding van de verdachte is met een maand verlengd. (belga)

Foto's van de gevonden drugs en de locatie - foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.