Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland vat fietsdief (19) na plaag van fietsdiefstallen in Grobbendonk

Politie Neteland

In Grobbendonk werden de voorbije weken 12 fietsdiefstallen gepleegd. De fietsen werden gestolen uit tuinhuizen en garages. Er verdwenen onder andere mountainbikes, koersfietsen en elektrische fietsen.

Politiezone Neteland kon de dief uiteindelijk vatten via 2dehands.be.

'Eén van de slachtoffers zag, kort na de feiten, zijn gestolen fiets te koop staan op 2dehands.be', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef. 'Onze lokale recherche startte een onderzoek en al snel bleek dat er nog gestolen fietsen te koop werden aangeboden op de site.

De recherche kon, met behulp van belangrijke informatie die binnenkwam via de wijkagenten van Grobbendonk, een koper van een van de gestolen fietsen identificeren en contacteren. De koper reageerde op een advertentie op 2dehands en leidde de politie zo naar de verkoper.

De 19-jarige verkoper uit Grobbendonk bleek de verdachte te zijn van de verschillende fietsdiefstallen.

Tijdens een huiszoeking bij de verdachte thuis kon de politie nog een pas gestolen koersfiets aantreffen. De verdachte ontkende eerst alles maar gaf bij de onderzoeksrechter dan toch de feiten toe.

De man is aangehouden onder elektronisch toezicht.

De goede samenwerking tussen de wijkagenten van Grobbendonk en de lokale recherche, na de gouden tip van het slachtoffer, heeft een mooi resultaat geleverd.' (pol)

Politie Neteland

Deel dit artikel