Afgelopen dagen kwamen bij politie Neteland diverse meldingen binnen van verontruste ouders en schooldirecties omwille van een vermeende kinderlokking in Grobbendonk afgelopen zondag.
Toen werd aan Eisterlee Grobbendonk een fietsend meisje aangesproken door twee personen in een auto. Het meisje vluchtte daarop weg.

Dirk Van Peer, commissaris operationele coördinatie : 'De politie werd onmiddellijk verwittigd maar het voertuig werd niet meer aangetroffen. Het onderzoek naar de omstandigheden is volop bezig.

Het feit dat er een aantal dagen voordien sprake was van een kinderlokker in Zandhoven maakte de melding des te ernstiger.

Het onderzoek naar beide zaken is volop bezig.  Ze hebben op het eerste zicht niets met elkaar te maken.

Momenteel heerst er ongerustheid bij de ouders van schoolgaande kinderen en bij de schooldirecties.

Lokale politie Neteland kreeg inmiddels een 7-tal meldingen binnen van verdachte voertuigen. Deze meldingen werden nagekeken maar leverden niets bijzonders op. Sommige scholen gaven een brief mee met hun leerlingen om op te roepen tot extra waakzaamheid.

De politie benadrukt dat er op dit moment geen concrete aanwijzingen zijn dat er een kinderlokker bezig is binnen politiezone Neteland.

Extra waakzaamheid kan nooit kwaad. Politieploegen houden extra toezicht aan de schoolomgeving bij begin-en einde van de schooltijden.

Ook roept de politie op om bij verdachte voertuigen of personen steeds het nummer 101 te contacteren. Tracht steeds de nummerplaat van het voertuig te noteren.

Enkele preventietips die je je kinderen kan meegeven:
- Ga nooit mee met een vreemde, ook niet als ze zeggen dat papa of mama hebben gevraagd om mee te komen.
- Blijf niet staan en ga zo snel mogelijk naar iemand die je kent of een plek waar meer mensen komen.
- Gil en schreeuw als iemand je dwingt om mee te gaan.
- Neem nooit iets aan van vreemde mensen, geen snoepjes of speeltjes of ga geen rondje meerijden op een gave scooter of met een auto.
- Praat er zeker over met je kinderen,' besluit Dirk Van Peer commissaris.

Foto's NNieuws.