Rechercheurs van politie Neteland hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een inbraak verijdeld bij juwelier-horlogenwinkel Dirk Gysemberg in de Bovenrij Herentals.

'Rond 01.45u vrijdagnacht werd ik gewekt door vreemde geluiden uit het  leegstaand pand naast m'n juwelierszaak', zegt zaakvoerder Dirk Gysemberg. 'Ik  verwittigde meteen de politie. Politie-inspecteurs stelden binnen vast dat er een groot gat gemaakt was in de muur tussen het pand en m'n winkel.

De criminelen, die de politiecontrole hadden opgemerkt, sloegen op de vlucht via de achterliggende daken van het voormalig schoolgebouw het Francescopaviljoen. De verdachten geraakten geblokkeerd omdat de politie hun plannen doorhad.'

'Brandweer Kempen kwam vervolgens ter plaatse om één van hen van het dak te halen', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef politie Neteland.  'De andere verdachte werd ingerekend op de speelplaats van de school.

Aan de Augustijnenlaan troffen onze agenten de vermoedelijke auto van de verdachten aan, waarop ze een wielklem plaatsten.  In de wagen lag nog een derde verdachte te slapen. Die is zaterdagmiddag opgepakt.

De onderzoeksrechter heeft de 3 inbrekers, allemaal 30-ers, aangehouden.' (pol)