Toezichtsploegen van politie Neteland verwijderden maandagmiddag een 8-tal jongeren van het skatepark aan de Belgiëlaan Herentals.

'De jongeren lapten er de coronamaatregelen aan hun laars', zegt Dirk Van Peer, woordvoerder politie Neteland.  'Ze droegen geen mondmasker, hielden zich niet aan het samenscholingsverbod.

De politie bracht hen over naar het hoofdcommissariaat en verwittigden hun ouders. Ze kregen allen een corona-PV.

De toezichtsploegen van de politie patrouilleren dagelijks om de coronamaatregelen te handhaven. Hun aandacht gaat vooral uit naar het samenscholingsverbod, social-distancing en dragen van mondmaskers.

Al enkele dagen op rij controleerden ze de skateparken in de politiezone en moesten ze jongeren op hun plichten wijzen. Maandag was de maat vol.

Na opnieuw waarschuwingen gegeven te hebben stelden ze vast dat een groep jongeren op het skatepark aan de Belgiëlaan niet wilden luisteren en zat er niets anders op dan hen te verwijderen.

De politie bracht hen over naar het hoofdcommissariaat en verwittigden de ouders om hen op te halen.

Op die manier wil de politie niet alleen de jongeren op hun verantwoordelijkheden wijzen, maar ook de ouders.

De politie heeft begrip voor de jongeren die de herfstvakantie op een aangename manier willen besteden, maar vraagt met aandrang de regels te respecteren. Ze is er trouwens van overtuigd dat de meeste van onze jongeren hun verantwoordelijkheid nemen en zich aan de regels houden.

Alleen op die manier kunnen we een verlenging van de opgelegde maatregelen vermijden.  Tegen jongeren die niet willen luisteren moet ze helaas streng optreden om hen op die manier op hun verantwoordelijkheden te wijzen', besluit Dirk Van Peer. (pol)