Politie Neteland en gemeentebesturen ontvingen de laatste weken klachten over malafide taxussnoeiers. Deze taxussnoeiers dringen zich op aan bewoners om hun hagen te snoeien, soms beginnen ze er zelfs ongevraagd aan.

Dikwijls is het snoeiwerk zeer onprofessioneel uitgevoerd en worden de hagen beschadigd. Deze snoeiers verplaatsen zich vaak met huurwagens (bestelwagens) en plakken hun zogenaamde firmanaam over het logo van de verhuurfirma.

Wanneer je zulke snoeiers over de vloer krijgt kan je best de politie verwittigen op het nummer 101.

Wil je je haag toch laten snoeien kan dat best door een officiële tuinaannemer of gratis via de erkende organisatie "Vergroot de Hoop". Via hun website www.vergrootdehoop.be of op het gratis telefoonnummer 0800 170 77 kan je alle info over taxusdonatie terugvinden.

Taxushaag bevat baccatine, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van taxus. Tijdens de snoeiperiode van juni t.e.m. augustus kan je taxussnoeisel gratis afleveren in de meeste gemeentelijke recyclageparken. 

In onze regio Kempen gaat in samenwerking met IOK de opbrengst naar het Olivia Hendrickx Research Fund.