Woensdag stonden de gemeenschapswachten van de stad Herentals aan het NMBS-station in Herentals klaar om je fiets te graveren. Terwijl je wachtte, kon je genieten van een lekkere croissant.

De medewerkers van het Fietspunt controleerden of je fiets technisch in orde was, terwijl de politie de veiligheid nakeek. Ieder kreeg hiervan een rapport, waarmee je naar een fietsenhandelaar kan. Bovendien maakte je kans om een fietsslot te winnen.  De 6 prijswinnaars gingen graag op de foto met de burgemeester.

Een gemerkte fiets is een degelijk afschrikmiddel voor fietsdieven. Maar toch kan het nog gebeuren dat je fiets gestolen wordt. Doe dan zo snel mogelijk aangifte van de diefstal. Beschrijf je fiets zo nauwkeurig mogelijk (merk, kleur, kenmerken, ...). 

Als de politie je fiets kan opsporen, krijg je jouw fiets zo terug. De stad bewaart niet-gegraveerde fietsen drie maanden lang op de stedelijke werkplaats (Hemeldonk 8, tel. 014-85 92 40). Je krijgt jouw fiets enkel terug, als je kan aantonen dat je de rechtmatige eigenaar bent.  Foto Helga Persoons / NNieuws.

Surf zeker ook eens naar www.gevondenfietsen.be