Bij een inval in horecazaak De Hoeve aan de Koning Boudewijnlaa/Hezewijk in Olen heeft politie Neteland dinsdagnamiddag een cannabisplantage opgerold. Het gaat om een plantage van circa 750 plantjes.

Op het moment van de inval was er niemand aanwezig.

De zaak was de opvolger van De Noot en nog maar recent geopend. Speurders gaan na of de fout op het bord van de zaak destijds een tip naar gebruikers toe was.

De plantage was er ingericht op de zolder. Het was de eigenaar van het gebouw die de plantage ontdekte. Hij was na een dispuut met de huurder over een grote rekening de sloten van het gebouw gaan veranderen. De plantage werd dinsdagavond nog ontmanteld en de plantjes werden opgehaald. Woensdag komt de civiele bescherming de eigenlijke installatie ontmantelen.

Drugslabo bij landbouwer in Minderhout

Bij een landbouwer in Minderhout ontmantelde de politie een drugslabo. Er werden stoffen aangetroffen om amfetamines aan te maken. De boer werd opgepakt. Hij had een 50-tal koeien op zijn bedrijf. De uitbaters van het drugslabo kieperden hun afval van het labo in de putten van de stal van de koeien.

De politie kwam het labo op het spoor na klachten van geur- en rookhinder.