De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout heeft dinsdagvoormiddag elf transmigranten opgepakt, die uit een vrachtwagen in Zammel gesprongen waren. Drie van hen zijn kleine kinderen van 2, 9 en 10 jaar. Ze worden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Vanmorgen omstreeks 9u kwam een melding binnen van transmigranten die uit een vrachtwagen gesprongen waren in Zammel. Het was het bedrijf van de vrachtwagen, die de politie onmiddellijk contacteerde. Negen van de elf transmigranten werden onmiddellijk gevat. De overige twee namen de vlucht.

Het buurtinformatienetwerk werd opgestart. Rond 11 uur kregen we een melding dat er twee transmigranten opgemerkt waren op de Grote Steenweg in Zammel. Enkele minuten later werden ze opgepakt.

De vrachtwagen waarin de transmigranten zaten, stond vannacht stil in Postel. Het is vrij zeker dat de transmigranten toen in de vrachtwagen gekropen zijn.

Het gaat om mensen van Irakese en Iranese afkomst, waaronder één gezin met kinderen van twee, negen en tien jaar oud. Ze worden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. (pol)