Dinsdagavond controleerden ploegen van de lokale politie Zuiderkempen om 19:00 uur een verdacht voertuig te OEVEL in de Blauwvoetstraat. De wagen met Franse nummerplaat trok door zijn trage snelheid de aandacht van de politieploegen die extra patrouilles deden om inbraken te voorkomen. De inzittenden hadden de Servische nationaliteit. In de wagen vond de politie bivakmutsen en handschoenen. De inzittenden werden gearresteerd voor de duur van het onderzoek en werden op last van het parket vrijgelaten. De lokale politie Zuiderkempen vraagt om extra alert te blijven en iedere verdachte handeling onmiddellijk te melden aan het nummer 101. Door de samenwerking met alerte burgers en de extra patrouilles hoopt de lokale politie de diefstallen in woningen te verhinderen.

Minder diefstallen

Uit een snel nazicht van de gegevensbank blijkt dat er in 2015 25 diefstallen minder in woningen geregistreerd werden. Dit is het laagste aantal diefstallen in woning die werden geregistreerd sedert 2011. Toen werden er 114 diefstallen in woning geregistreerd.

Jaren 2014-2015:

- Herselt 48-39

- Hulshout 30-15

- Westerlo 77-66

Totaal 155-130

De lokale politie blijft inzetten op preventieve maatregelen en roept de mensen op om beroep te doen op de diefstalpreventieadviseur van de politiezone die gratis advies verleent m.b.t. de beveiliging van de woning. De politie Zuiderkempen blijft extra patrouilles inzetten om de inbraken tegen te gaan en de daders te vatten.