De politie van de zone Heist-op-den-Berg liet het voorbije weekend de bezoekers van de Bergstraat en de zondagse markt kennis maken met de tuimelwagen.

 In het kader van de campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid over het preventief gebruik van de veiligheidsgordel organiseerde de lokale politie van Heist-op-den-Berg een gordelactie. Deze actie lokte behoorlijk wat geïnteresseerden.

Alle mensen in de winkelstraat en bezoekers van de zondagsmarkt kregen de mogelijkheid om een gratis ritje te maken in de tuimelwagen. Deze wagen draait rond zijn as, waardoor de inzittenden de impact van een verkeersongeval zonder gordel ervaren.

Het doel van deze campagne is het aantal ongevallen zonder gordeldracht te verminderen en bestuurders bewust te maken van de gevaren en mogelijke gevolgen bij het niet dragen van de gordel. Een greep uit de reacties van de bijna 150 inzittenden: “Bangelijk, woow, leuk (maar liefst niet in het echt), … “.

Bestuurders zijn zelf verantwoordelijk voor het dragen van de veiligheidsgordel, alsook voor hun passagiers. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren, namelijk de beginnende bestuurders de gordel dragen tijdens het autorijden, dit is mede dankzij de preventieve en educatieve aanpak van de lokale politie.