De politie heeft twee mannen van Surinaamse afkomst opgepakt voor de moord op een 47-jarige Let in Grobbendonk. Een van de gearresteerden is de vermoedelijke schutter.

De onderzoekers maken vorderingen in de zaak van een doelgerichte liquidatie in de nacht van 29 op 30 september van vorig jaar in een huisje op de Oude Steenweg in Grobbendonk.

De 47-jarige Rolands Brakmanis, een Let zonder bekende woonplaats, werd er met drie kogels afgemaakt in de woning van Robert D.K. (48) en zijn vrouw Sonja R.

De ruzie is vermoedelijk ontstaan door een uit de hand gelopen drugsdeal.

Vorige week werden al drie mannen, onder wie Robert D.K., opgepakt voor drugshandel en betrokkenheid bij de moord.

Deze drie verdachten ontkennen met klem dat ze iets te maken hebben met de eigenlijke moord. In de betrokken woning hadden de speurders afluisterapparatuur geplaatst.

Schutter

Volgens rechtstreekse getuigen werd het slachtoffer belaagd door drie Surinaamse mannen. Twee van hen droegen opvallend veel gouden ringen en halskettingen. Na de moord sloegen ze met een auto op de vlucht. De drie Surinamers waren nog voortvluchtig tot voorbije woensdag.

De politie rekende de 34-jarige Miquel B., een man van Surinaamse afkomst uit Essen, in.

Een kompaan, ook een Surinamer, werd mee in de boeien geslagen. Het duo werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De verdachten verschijnen komende dinsdag voor de raadkamer in Turnhout.

De speurders gaan er vanuit dat Miquel B. de persoon is die de dodelijke schoten heeft gelost. Zijn auto werd na de feiten ook opgemerkt door het cameranetwerk van de politie.

Tijdens de bewuste avond zat de Let samen met bewoner Robert D.K. en Quinten D.W. (21) uit Grobbendonk in de woning. Ze hadden vermoedelijk enkele kilo's cocaïne in de aanbieding. Antwerpenaar Robert B. (57) zou hen in contact hebben gebracht met de Surinamers.

De aanhouding van Robert B. werd vorige week al met een maand verlengd. D.K en D.W. verschenen vrijdag voor de raadkamer in Turnhout. Over de resultaten van deze voorleidingen raakte vrijdag geen verdere info bekend.

Bron GVA - verschijningsdatum 17/02/2018 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – NNieuws License2Publish.