U bent hier

Politie pakt vluchters met drugs en verboden wapens op

Kasterlee | Kempen regio
28.06.2021 - 16.09u
Door: Herman Gezelle

'Aan Tielendorp, in het centrum van Tielen wilde een 24-jarige bestuurder zich zaterdagavond onttrekken aan een alcoholcontrole', meldt politie regio Turnhout.

'De man naderde met zijn auto een controledispositief van de politie, maar besloot linksomkeer te maken en er aan hoge snelheid vandoor te gaan.

Een politieploeg reed het voertuig achterna, in de hoop het alsnog aan de kant te kunnen zetten en de bestuurder en eventuele andere inzittenden te kunnen controleren.

In de Kerkstraat verloor de bestuurder van de auto de controle over het stuur en ging de auto van de weg. Het voertuig kwam tot stilstand tegen enkele struiken, een boompje en een betonnen boordsteen.

Toch slaagde de bestuurder er nog in om met zijn auto verder te rijden. Even verderop, bij een verkeersdrempel, verloor de bestuurder opnieuw de controle over het voertuig en kon hij een voetganger maar nipt ontwijken.

Maar toch reed de chauffeur verder.

In de Slagmolenstraat, in het centrum van Tielen, hield het voertuig plots halt en sprongen twee inzittenden uit de auto. Het tweetal probeerde nog om te voet te ontkomen, maar de politie kon dat verhinderen.

De twee mannen werden opgepakt.

De bestuurder legde een positieve alcoholtest af en onderging ook een drugstest. Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk ingetrokken. In de auto werden enkele verboden wapens en een hoeveelheid drugs aangetroffen.

Bij een huiszoeking die de politie later op de avond, naar aanleiding van de drugs en de wapens die al waren gevonden in de auto, bij de twee inzittenden heeft uitgevoerd, zijn nog meer verboden wapens en drugs gevonden.

Politie en parket zetten het onderzoek intussen verder. (pol)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto