U bent hier

Politie regio Geel waarschuwt voor valse beambten

Geel
07.08.2014 - 13.08u
Door: Herman Gezelle

Recent ontving de politie melding dat een 30-jarige allochtone vrouw aan huizen aanbelde. Zij gaf zich uit voor een medewerkster van Elektrabel en wilde de meterstanden opnemen. Uit verder onderzoek bleek dit niet te kloppen. De feiten deden zich voor in Geel.

List

Vaak is dit een list om in je woning binnen te geraken en zo een diefstal te kunnen plegen. Enkele tips:

  • Ø       Identificeer altijd je bezoekers. Als er wordt aangebeld, kijk dan eerst door het kijkgaatje in de deur, het raam of laat een veiligheidsketting installeren zodat je met de bezoekers kan praten zonder deze binnen te laten.
  • Ø       Pas op voor valse beambten (politieagent, brandweerman, medewerker Electrabel, watermaatschappij, Belgacom, …). Vraag altijd naar zijn/haar legitimatiekaart en bekijk de voor- en achterkant. Een uniform is geen bewijs. Huis-aan-huisverkopers, beroepsverkopers of leden van een liefdadigheidsinstelling zijn in het bezit van een vergunning van het Ministerie waaronder hun instelling valt. Vraag hiernaar. Bij de minste twijfel bel je de instelling of 101, het noodnummer van de politie.
  • Ø       Laat liever geen onbekenden binnen en indien je deze toch binnenlaat, blijf dan altijd bij hen. Doe de deur op slot zodra de persoon binnen is om te voorkomen dat een eventuele kompaan je woning binnendringt.
  • Ø       Indien men vraagt om te mogen bellen, noteer dan het nummer en vorm dit vervolgens zelf.

Toch slachtoffer?

Als je het slachtoffer wordt van dergelijke feiten, doe dan onmiddellijk aangifte bij de politie. 

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals 26.01.2021 - 17.06u reading time7min

Gratis kaartjes voor uw coronahelden

Wilt u uw coronaheld(en) bedanken met een origineel wenskaartje? Vraag dan een gratis pakketje van vier kaartjes aan via www.herentals.be/coronahelden of haal het op bij · de dienst toerisme (Grote Markt 35) · de KringKruidenier (Lierseweg 132) · de bibliotheek in Herentals (Gildelaan 13) · de bibliotheek in Noorderwijk (Ring 26).

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto