De Politie Regio Turnhout heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij WODCA-controles in Lille en Turnhout 352 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

11 chauffeurs (3,1 %) hadden te veel gedronken en moesten hun rijbewijs inleveren. 10 van hen kregen een rijverbod van 3 of 6 uur en van 1 chauffeur werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

De politie schreef ook nog boetes uit voor 2 chauffeurs die geen verzekeringsdocument konden voorleggen en betrapte 1 beginnende bestuurder die zich niet hield aan de voorwaarden om met een voorlopig rijbewijs te mogen rijden.

Omstreeks 2.30 uur arresteerde de politie die haar controlepost hadden opgezet aan de Noord-Brabantlaan in Turnhout vier inzittenden van een auto met Franse nummerplaten. De auto was net voor de controlepost de oprit van een woning opgereden en maakte zich daardoor verdacht.

Bij een controle van de auto bleken de karakters van de nummerplaat te zijn gemanipuleerd en hadden twee van de vier inzittenden een grote som cash geld op zak.

De bestuurder en zijn drie passagiers werden door de politie opgepakt en zijn door het parket gearresteerd. De lokale recherche van de Politie Regio Turnhout heeft hen zondag in de loop van de dag verhoord, maar in de vooravond mocht het viertal beschikken.

Hun auto blijft voorlopig wel bij de politie en het geld dat ze bij zich hadden, is in beslag genomen. Intussen wordt het onderzoek naar de precieze intenties van de vier mensen die zaterdagnacht werden opgepakt, wel verdergezet.' (pol) Foto NNieuws.