Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Regio Turnhout : 13 bestuurders onder invloed van alco en drugs

Het verkeersteam van Politie Regio Turnhout heeft gisteren op verschillende plaatsen in de politiezone zomerBOB-controles gehouden.

Aan Oosteneinde in Beerse, de Beersebaan in Lille, de Steenweg op Merksplas in Turnhout en Bolk in Vosselaar werden in de loop van de dag alles samen ruim 1800 chauffeurs gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

11 chauffeurs hadden te veel gedronken en moesten hun rijbewijs inleveren. 6 van hen kregen een rijverbod van 3 uur, 1 chauffeur speelde zijn rijbewijs voor 6 uur kwijt en van 4 chauffeurs die veel te diep in het glas hadden gekeken, werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Datzelfde gebeurde ook met het rijbewijs van 2 chauffeurs die een positieve drugstest aflegden. Zij zaten allebei onder invloed van cannabis achter het stuur.

De politie zette bij de controle ook een auto aan de kant met een chauffeur zonder rijbewijs. De man had zijn theoretisch rijexamen al wel afgelegd, maar had nog geen voorlopig rijbewijs en mocht dus nog niet zelf achter het stuur kruipen. Dat deed hij toch, maar in de hoop dat hij daar niet op betrapt zou worden, wisselde hij net voor de controle nog snel van plaats met zijn passagier die wel een rijbewijs had. Onze collega's hadden dat uiteraard gezien, waardoor de man een proces-verbaal kreeg voor het rijden zonder rijbewijs en zijn passagier geverbaliseerd werd omdat zij een auto aan iemand had toevertrouwd die geen rijbewijs had.

Verder schreef de politie ook nog een aantal verkeersboetes uit voor o.m. het niet dragen van de veiligheidsgordel, het rijden met een auto die niet meer geldig gekeurd was, het negeren van het oranje verkeerslicht en het vervoeren van meer passagiers dan is toegelaten.

Beersebaan, Lille, België

Deel dit artikel