Met de arrestatie van twee mannen, afgelopen zondag in een woning in Turnhout, hoopt Politie Regio Turnhout dat er voorlopig een einde komt aan een lange reeks feiten van brandstofdiefstallen in de politiezone maar mogelijk ook daarbuiten.

'Het eerste in een reeks van zo'n 15 feiten die op dit moment bij de speurders zijn gekend, dateert van maart dit jaar. Sindsdien sloegen vermoedelijk dezelfde brandstofdieven nog verschillende keren toe bij vrachtwagens die geparkeerd stonden langs de openbare weg of op parkings.

Op basis van de feiten die de politie op dit moment al heeft kunnen achterhalen, wordt vermoed dat de dieven alles samen zo'n 5000 liter brandstof hebben gestolen. Het merendeel daarvan werd intussen al weer verkocht, o.m. aan afnemers uit Nederland.

De twee arrestaties zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen het team diefstallen en de lokale recherche van Politie Regio Turnhout.

Doorgedreven onderzoek leidde de speurders de voorbije weken naar een woning in Turnhout van waaruit de brandstofdieven opereerden.

De politie sluit niet uit dat de twee opgepakte verdachten deel uitmaken van een internationale bende en zet daarom het onderzoek de komende dagen en weken nog verder. De onderzoekers zullen ook trachten na te gaan of de dieven nog andere feiten pleegden, naast de zowat 15 diefstallen waarvan de Politie Regio Turnhout op dit moment weet heeft.

Toen de politie afgelopen zondag de twee verdachten arresteerde, werden bij een huiszoeking ook een aanzienlijke geldsom en drie auto's in beslag genomen.
Maandag zijn de twee verdachten voorgeleid bij de Onderzoeksrechter in Turnhout.

Die heeft hen allebei aangehouden voor diefstallen en bendevorming. De twee verdachten, 25 en 31 jaar oud, zullen vrijdag voor de raadkamer in Turnhout verschijnen en die zal beslissen over hun eventuele verdere aanhouding.' (pol)  Foto NNieuws.