Politie Regio Turnhout controleerde afgelopen weekend tijdens een WODCA-actie in regio Turnhout 223 bestuurders op het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

29 bestuurders moesten een alcoholtest afleggen. 7 daarvan hadden te veel gedronken. 1 bestuurder kreeg een rijverbod van 3 uur, 3 bestuurders moesten hun rijbewijs voor 6 uur inleveren en van nog eens 3 andere chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Er waren ook 4 bestuurders die een positieve drugstest aflegden. Ook van hen werd het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Eén van hen was een beginnende bestuurster met een voorlopig rijbewijs. Zij testte trouwens niet alleen positief op het gebruik van cannabis en amfetamines, maar legde ook een positieve ademtest af.

Drugs : 5 pv's

De agenten maakten 5 processen-verbaal op voor het bezit van verdovende middelen en schreven 4 boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Tot slot werd ook één auto geïmmobiliseerd met een wielklem, nadat de chauffeur van de wagen bij het opmerken van onze collega's zijn voertuig achterliet en er te voet vandoor ging.' (pol)  Foto NNieuws archief.