Politie Regio Turnhout heeft het afgelopen weekend op het Sunset-festival op de Lilse Bergen 46 festivalgangers betrapt op het bezit van verdovende middelen.

De controles, waarvoor ook drugshonden werden ingezet, vonden vooral plaats bij de ingang van het festivalterrein.

Ook harddrugs

Bij die toegangscontroles pakte de politie ook een 21-jarige man op die in het bezit was van 11 pakjes cocaïne. Hij werd gearresteerd en is intussen aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van handel in verdovende middelen. Vrijdag verschijnt de 20-er voor de raadkamer.

Naast drugs trof de politie bij 4 festivalgangers ook een verboden wapen aan. Verspreid over het hele weekend werden er 2 mensen bestuurlijk aangehouden.

Net als bij de vorige editie van het festival, intussen twee jaar geleden, paste de Politie Regio Turnhout ook dit jaar weer het OMS FEST-principe toe.

Dat is een systeem van onmiddellijke minnelijke schikking, specifiek voor festivals. Daarbij krijgt een meerderjarige die betrapt wordt op het bezit of het gebruik van drugs, onmiddellijk een geldboete: 75 euro voor softdrugs, 150 euro voor harddrugs.

De boetes kunnen gecumuleerd worden tot een maximumbedrag van 500 euro.

Politie Regio Turnhout gaat ook tijdens het 2e festivalweekend extra controles houden op het bezit van verdovende middelen.' (pol)  Foto Nnieuws / en RR Sunset.