Politie Regio Turnhout heeft dinsdagavond drie jongeren opgepakt. Dat gebeurde bij de controle van een overlastgevoelige plaats in het centrum van Turnhout.

De jongeren waren in het bezit van een hoeveelheid drugs en hadden ook een geldkoffertje bij zich. Het drietal werd meegenomen naar het politiecommissariaat.

Niet veel later liep er bij de politie een melding binnen van een verdachte situatie in een schoolgebouw aan de Zandstraat in Turnhout.

Een openstaande deur had daar de aandacht getrokken van een voorbijganger, die dan ook meteen de politie verwittigde. Eén van de interventieploegen ging ter plaatse en stelde vast dat er wellicht was ingebroken in de school.

Een kast in één van de lokalen in de school was opengebroken en volgens een leerkracht van de school hadden dieven er een geldkoffertje uit meegenomen.

Het bleek om hetzelfde geldkoffertje te gaan dat hetgeen onze collega's eerder op de avond hadden aangetroffen bij de drie jongeren die waren opgepakt voor het bezit van drugs.

De twee minderjarige verdachten en één meerderjarige verdachte zijn woensdag in de loop van de dag voorgeleid bij de jeugdrechter en de onderzoeksrechter. Die heeft hen alledrie onder voorwaarden vrijgelaten.

Politie Regio Turnhout onderzoekt intussen verder of het drietal ook nog kan gelinkt worden aan andere inbraken die recent in de regio zijn gepleegd. De voorbije dagen kregen o.m. frituren, een broodjeszaak en een café ook al inbrekers over de vloer. (pol) Foto Nnieuws.