Politie Regio Turnhout vorige vrijdag een opsporingsbericht verspreid in de hoop daarmee de verdachte te kunnen identificeren van ernstige feiten van slagen en verwondingen waarbij een 68-jarige man vorige week zwaargewond was geraakt aan Schildpad in Turnhout.

Dat gebeurde toen de man een opmerking maakte naar de verdachte over de overlast die hij veroorzaakte in de buurt. Het opsporingsbericht werd massaal gedeeld en verspreid en leverde heel wat bruikbare tips op.

Na amper enkele uren kon de verdachte al worden geïdentificeerd. Het gaat om een 19-jarige jongeman uit Turnhout. Hij werd vrijdagavond nog verhoord en heeft de feiten bekend.

Met de arrestatie van de 19-jarige verdachte heeft Politie Regio Turnhout meteen ook nog een ander ernstig geweldsdelict kunnen ophelderen. Want dezelfde jongeman werd door de politie ook herkend als één van de twee verdachten van een zware vechtpartij op het Tweetorentjesplein in Turnhout, op vrijdag 10 juni.

Twee mensen raakten daar toen ernstig gewond en één van hen liep zelfs een schedelbreuk op. Omwille van de ernst van de verwondingen heeft het parket de feiten intussen geherkwalificeerd van 'opzettelijke slagen en verwondingen' naar 'poging tot doodslag'.

De 19-jarige verdachte pleegde die feiten samen met nog een minderjarige kompaan. Ook hij werd intussen opgepakt.

De twee verdachten zijn afgelopen weekend voor de jeugd- en onderzoeksrechter verschenen. Voor de minderjarige verdachte werden gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen opgelegd, de meerderjarige werd door de onderzoeksrechter aangehouden onder de vorm van elektronisch toezicht.' (pol) Foto NNieuws.