De Politie Regio Turnhout verspreidde het afgelopen jaar via sociale media 18 opsporingsberichten. Bij 16 daarvan hoopte de politie verdachten van misdrijven te kunnen identificeren of tips te krijgen die een doorbraak zouden kunnen betekenen in het politieonderzoek.

7 van de 16 dossiers (43,7%) konden op die manier worden opgehelderd.

Naast enkele winkeldiefstallen, kon de Politie Regio Turnhout met de gepubliceerde opsporingsberichten vorig jaar ook de verdachte van een zedenmisdrijf identificeren.

Maar niet alle dossiers raakten opgehelderd. De Politie Regio Turnhout verspreidde begin 2020 beelden waarop de verdachte van een gewelddadige overval op een krantenwinkel in Baarle-Hertog te zien was, maar zonder succes.

In juni hoopte de politie met de verspreiding van camerabeelden de verdachte van een spuwincident in het station in Turnhout te kunnen identificeren.

Het opsporingsbericht bereikte meer dan 180000 mensen en leverde wel enkele tips op, maar die hebben uiteindelijk niet geleid tot de identificatie van de man die in volle coronatijd enkele keren had gespuwd naar een treinbegeleider in het station in Turnhout.

Meer op: https://bit.ly/36Sntwa