U bent hier

Politie rolt mensenhandel- en prostitutienetwerk op in regio Kempen Neteland

Geel | Kempen regio | Mol | Neteland | Olen
17.03.2017 - 14.12u
Door: Herman Gezelle

Een 60-er uit Geel en een 50-er uit Sint-Gillis-Waas worden ervan verdacht een netwerk van mensenhandel te hebben opgezet in de Kempen Neteland, waarbij Nigeriaanse meisjes die veelal illegaal in ons land verblijven kamers huurden in privéwoningen om zich daar te prostitueren.

Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen. De twee verdachten werden onlangs opgepakt en vervolgens ook door de onderzoeksrechter aangehouden.

Het netwerk kwam in het vizier van de lokale politiezone Geel-Laakdal-Meerhout na klachten van buurtbewoners van een van de woningen in kwestie. Onderzoek bracht aan het licht dat verschillende mensen in Geel, Olen en Mol in hun woningen georganiseerd kamers verhuurden aan de Nigeriaanse meisjes.

In Katersberg en in de Lebonstraat in Geel, waar kamers gehuurd werden, reageren buren geschrokken. De meesten wisten nergens van

De politie pakte vervolgens twee verdachten op en nam ook hun voertuigen, computers, gsm's en een hoeveelheid cash geld in beslag. Beide heren zitten momenteel in voorlopige hechtenis, al wilde de raadkamer de zestiger uit Geel wel vrijlaten en heeft het openbaar ministerie daartegen beroep aangetekend.

Bij negen invallen in woningen werden in totaal ook 7 meisjes aangetroffen: vijf Nigeriaanse, één Roemeens meisje en één Belgisch. Vier Nigeriaanse meisjes kregen van het parket voorlopig het statuut van slachtoffer van mensenhandel en worden opgevolgd door Payoke, het erkende Antwerpse opvang- en begeleidingscentrum voor slachtoffers van mensenhandel en -smokkel.

Zowel van de meisjes als van de huiseigenaars werden gsm's en geld in beslag genomen. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto