U bent hier

Politie valt binnen bij voetbalclub Anderlecht, ook huiszoekingen bij Koninklijke Belgische Voetbalbond

Nationaal
24.04.2019 - 10.35u
Door: Mark Jaspers

De politie is binnengevallen op het trainingscentrum van Anderlecht. De huiszoeking kadert in een dossier over witwaspraktijken en zou vooral focussen op spelersmakelaars. Ook bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond is er een huiszoeking. Maar de operatie staat wel los van "Operatie Zero", het grote voetbalschandaal in ons land.

Op het trainingscentrum en in het stadion van Anderlecht, in Neerpede, is de politie vanmorgen binnengevallen.

De invallen kaderen in een dossier over witwaspraktijken en het opzetten van een criminele organisatie. Vooral spelersmakelaars worden geviseerd. Volgens onze informatie gaat het over transfers uit het verleden, dus niet over transfers uit de periode onder de nieuwe voorzitter Marc Coucke.

Ook op verschillende andere plaatsen, onder meer bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond, zijn er huiszoekingen. Dat de politie ook binnenvalt bij de Koninklijke Voetbalbond lijkt niet onlogisch. Daar worden immers kopieën van contracten en transfers bewaard.

Er wordt wel benadrukt dat de actie helemaal losstaat van "Operatie Zero", het grote voetbalschandaal in ons land dat in oktober losbarstte.

Woordvoerder voetbalclub: "Anderlecht verleent volledige medewerking"

"RSC Anderlecht verleent zijn volledige medewerking", reageert woordvoerster Marie Verbeke. Op het oefencentrum in Neerpede bevindt zich ook de administratiedienst van paars-wit. Anderlecht was niet op voorhand ingelicht en weet niet waar de speurders naar op zoek zijn.

De club onthoudt zich voorlopig dan ook van commentaar tot er meer duidelijkheid is. Vermoedelijk worden enkele documenten van transfers in beslag genomen. (VRT NWS)

imageMeer nieuws

Werken verkeersdrempel Molenhoekstraat: parking en straten blijven bereikbaar

Mol 20.08.2019 - 11.43u reading time1min

Vanaf vrijdag 23 augustus wordt de verkeersdrempel in de Molenhoekstraat – ter hoogte van school Rozenberg – heraangelegd. Het verkeer wordt omgeleid via de het weggetje op de parking net voor 't Getouw. Via deze weg blijft de volledige parking 't Getouw bereikbaar en is ook doorgaand verkeer naar de achterliggende straten mogelijk. Als alles volgens planning verloopt, nemen de werken één week in beslag.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto