Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie valt binnen op meerdere locaties in Poederlee, Merksplas, Olen en Vorselaar in grootschalig wapen- en drugsonderzoek: 5 verdachten aangehouden - UPDATE

Foto politie Turnhout

De politie van Turnhout is op verschillende plaatsen in Poederlee, Merksplas, Olen en Vorselaar binnengevallen in het kader van een grootschalig onderzoek naar het bezit en de handel van verboden wapens en drugs.

Bij de huiszoekingen zijn heel wat gsm's, wapens, heel wat diamanten, drugs (cocaïne en speed) en €10.000 cash geld gevonden. 

Er werden ook 8 auto's, een bestelwagen en meer dan 10 motorfietsen in beslag genomen. Bij twee verdachten werden ook een groot aantal dieren (110 dieren) bestuurlijk in beslag genomen, aangezien de eigenaars er de komende tijd wellicht niet voor kunnen zorgen. Het gaat om o.a. 7 paarden, 3 damherten en een heleboel illegaal gevangen vogels.

6 verdachten werden opgepakt, 5 onder hen heeft de onderzoeksrechter aangehouden.

"Het ging om een van de grootste acties in jaren", zegt politie Turnhout. Zo kreeg de politie steun van de federale politie, defensie, civiele bescherming en de douane.

Bij de actie werden zes verdachten opgepakt, waarvan een man van 62 uit Lille de hoofdverdachte was. Hij moest samen met de vijf anderen vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De onderzoeksrechter besliste vijf onder hen aan te houden. Zij moeten vrijdag voor de raadkamer verschijnen die moet beslissen over hun eventuele verdere aanhouding. De zesde verdachte werd vrijgelaten onder strenge voorwaarden. (pol) 

UPDATE 14/7 - 14.56u :

6 personen werden opgepakt, de hoofdverdachte is Paul W. (62) uit Poederlee, alias ‘Den Boemerang’. De bende gebruikte verborgen ruimtes om drugs, wapens en geld te verstoppen. 5 verdachten, waaronder Paul W., verschenen vrijdag voor de raadkamer in Turnhout. Die besliste om hun aanhouding te verlengen. Een zesde verdachte is eerder al vrijgelaten onder strenge voorwaarden.  Foto politie Turnhout.

Foto politie Turnhout

Deel dit artikel