Eén verdachte van de aanslagen in Zaventem is op de vlucht geslagen. De politie heeft een opsporingsbericht verspreid. De politie heeft aanvankelijk een foto verspreid van drie mannen via Twitter, die eigenlijk voor intern gebruik bedoeld was.

Zopas is een opsporingsbericht voor de man in het wit verspreid.

Die is nog steeds op de vlucht. Ook zeker één dader van de aanslag in het metrostation Maalbeek is voortvluchtig.

Op de luchthaven zelf zijn de zoekacties naar verdachten en wapens beëindigd, zo heeft Belga ter plaatse van de politie vernomen. Het forensisch team van de politie is aanwezig. Over het resultaat van deze zoekacties wordt niets meegedeeld.

Het volledige opsporingsbericht :

De politie vraagt, op verzoek van de gerechtelijke autoriteiten, om volgend opsporingsbericht te verspreiden:

De politie en het gerecht willen deze persoon identificeren die te zien is op de foto. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem op 22 maart 2016.

Meent u deze man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u andere nuttige informatie hebt met betrekking tot de aanslagen in Zaventem en Brussel, dan willen de speurders dat graag weten. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30300 en via opsporingen@police.belgium.eu. (fed pol)

IS-vlag en spijkerbom gevonden bij huiszoeking Schaarbeek

Bij een huiszoeking in Schaarbeek zijn een IS-vlag, een spijkerbom en chemische producten gevonden. Na de aanslagen op Brussels Airport en metrostation Maalbeek zijn verschillende huiszoekingen uitgevoerd.

Onmiddellijk na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en de Brusselse metro hebben speurders verschillende huiszoekingen uitgevoerd. Op expliciete vraag van het federaal parket wordt informatie daarover enkel vrijgegeven als die het onderzoek niet schaadt of de operatie in kwestie is afgelopen.

Dat laatste is nu het geval in Schaarbeek waar bij een huiszoeking een IS-vlag, een spijkerbom en chemische producten zijn gevonden. (vrt)

Politie roept op amateurbeelden door te sturen, explosief materiaal gevonden bij huiszoekingen

De federale politie vraagt aan alle mensen die amateurbeelden hebben gemaakt waarop de verdachte(n) mogelijk te zien zijn en die het onderzoek mogelijk vooruit kunnen helpen, hun filmpje(s) toe te sturen naar volgend mailadres: opsporingen@police.belgium.eu.

De politie vraagt ook uitdrukkelijk om dit mailadres niet nodeloos te belasten. Iedereen die denkt de verdachte(n) gezien te hebben, kan contact opnemen met de federale politie op het nummer 0800/30.300.