De federale politie heeft een officieel opsporingsbericht gepubliceerd om de spoorloze militair, Jurgen Conings, terug te vinden.

De man wordt sinds gisteren gezocht, nadat een afscheidsbrief was gevonden waarin hij dreigende taal sprak tegen de overheid en virologen.

Gisteren werd al zijn auto met daarin enkele zware wapens teruggevonden. Er wordt nu vooral gezocht in het Nationaal Park Hoge Kempen, in de provincie Limburg. (VRTNWS)  Foto politie.be

Opsporingsbericht

'Op maandag 17 mei 2021 verliet de 46-jarige Jurgen CONINGS 's ochtends zijn woning in Dilsen-Stokkem. Hij begaf zich nog naar zijn werk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Zijn voertuig werd op 18 mei 2021 omstreeks 18u teruggevonden in het bos in de buurt van de Lanklaarse steenweg in Niel-bij-As.

Jurgen Conings is ongeveer 1m80 lang en is gespierd. Hij is kaal en heeft verscheidene tattoos, onder meer op zijn bovenarmen.

Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een T-shirt Timberland (donkere kleur).

Hij kan in het bezit zijn van vuurwapens. In geval van aantreffen moet de politie onmiddellijk op de hoogte worden gebracht, zonder in contact te komen met betrokkene.

Bel Politie  gratis nummer 0800/30 300'.