Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie waarschuwt voor diefstallen tijdens kerkhofbezoek

kerkhof
Morgen is het Allerheiligen en dan herdenken we overleden familieleden of dierbaren waarvan we afscheid hebben moeten nemen.
Maar helaas komt niet iedereen met dezelfde bedoeling naar het kerkhof. Dat bleek ook gisteren toen er bij twee begraafplaatsen in Kasterlee werd ingebroken in auto's.
 
Tussen 13.30u en 14u werd op de parking van de begraafplaats aan de Pastoor Dergentstraat in Lichtaart de achterruit van een geparkeerde auto ingeslagen. Een onbekende ging ervandoor met een handtas die nog in de auto stond. Min of meer hetzelfde gebeurde even later ook op de parking van de begraafplaats aan de Sint-Jozefstraat in Kasterlee. Ook daar werd het raam van een auto die er geparkeerd stond, ingeslagen en werd een handtas met inhoud buitgemaakt.
 
Politie Regio Turnhout raadt aan om ook tijdens je bezoek aan de begraafplaats geen waardevolle spullen zichtbaar achter te laten in je auto. Ofwel neem je ze mee tijdens je bezoek aan de begraafplaats, ofwel zorg je ervoor dat ze niet zichtbaar zijn van buitenaf. Waardevolle spullen wegbergen in je auto op een niet zichtbare plaats, dat doe je best ook niet op de parking van de begraafplaats zelf. Want misschien kijken dieven vanop afstand wel mee.
 
Merk je iets verdachts op in de buurt van een begraafplaats of op een andere plek, meld het dan meteen aan de politie via het gratis nummer 101 of rechtstreeks aan de Politie Regio Turnhout via het gratis nummer 0800 25 101 (optie 1).

Pastoor Dergentstraat, Kasterlee, België

kerkhof

Deel dit artikel