U bent hier

Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van oplichting

Nationaal | Vlaanderen
28.11.2015 - 18.34u
Door: Herman Gezelle

De politiediensten waarschuwen in een persbericht voor een nieuwe vorm van oplichting. De slachtoffers, meestal alleenstaande dames ouder dan 55 jaar, worden telefonisch lastig gevallen.  De oproepen komen uit het buitenland: meestal Afrikaanse landen, het Oostblok of Amerika. Telkens de telefoon wordt opgenomen, haakt de oproeper in zonder iets te zeggen.

Nadat het slachtoffer een tijd lang telefonisch werd belaagd, belt een zogezegde advocaat of rechter met de mededeling dat een proces, aangespannen door de Belgische staat, werd gewonnen ten voordele van slachtoffers die telefonisch werden lastig gevallen. Het slachtoffer zou ook recht hebben op een flinke financiële vergoeding.

Om de vergoeding te bekomen en de zogenaamde kosten van de advocaten te betalen wordt aan de slachtoffers gevraagd 'paysafecards' te kopen voor honderden euro's en ze te deblokkeren met bankcodes. Het geld wordt gestort op de rekening van de oplichters.

De politie vraagt om niet in te gaan op dergelijke voorstellen en vooral geen 'paysafecards' te kopen. Het slachtoffer krijgt nooit de beloofde vergoeding .

Was u het slachtoffer van deze oplichting of heeft u meer inlichtingen over deze feiten neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 30 30 0  - u kan getuigen via opsporingen@police.belgium.eu.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto