De politie kreeg meerdere meldingen binnen over een verdachte uitnodigingsbrief voor ‘Tiroler’-dagen. Hierbij word je persoonlijk uitgenodigd voor een presentatie van producten uit Tirol op 12 november in een feestzaal in de regio Maasland.

 Men tracht deelnemers te overtuigen door aanlokkelijke attenties zoals een pakket met Oostenrijkse specialiteiten, gratis middageten, een fantastische prijs ter waarde van 149 euro en gratis busvervoer. Vreemd is dat de naam van het bedrijf niet vermeld wordt in de brief. Er wordt alleen een adres opgegeven om de antwoordkaart naartoe te sturen en een telefoonnummer waarop je je eveneens kan inschrijven.

Na onderzoek van de politie blijkt het opgegeven adres geen verband te houden met het organiseren van reizen of busuitstappen. De politie vraagt om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen omdat dit sterk doet denken aan de busreizen uit het recente verleden die uitdraaiden op intimiderende en agressieve verkoopssessies van allerlei producten. Heb je dergelijke brief ontvangen, meld dit dan aan de politie.