U bent hier

Politie zet sociale media intensief in tijdens Groezrock

Geel
23.04.2013 - 16.01u
Door: Herman Gezelle

Zoals vorig jaar zet de politiezone extra personeel in om de toestroom tijdens Groezrock vlot te laten verlopen. Ook dit jaar zetten we sociale media (Twitter en Facebook) in om te communiceren met festivalgangers en omwonenden. Groezrock gaat dit jaar door op zaterdag 27 en zondag 28 april. Op dit punkrockfestival worden 30 000 tot 40 000 bezoekers uit heel Europa verwacht. In het verleden is Groezrock altijd vlot verlopen. Hopelijk verloopt ook de 22e editie zonder problemen.

Toezicht

De politie zet vanaf vrijdagmiddag extra ploegen in om het verkeer van de toekomende massa vlot te laten verlopen. Aan het station in Geel en in Diest houdt de spoorwegpolitie een extra oogje in het zeil. Om het festival vlot met het openbaar vervoer te bereiken, zetten de organisatoren pendelbussen in tussen deze spoorwegstations en de festivallocatie.

Tijdens de festivaldagen heeft de politie een onthaalpunt tussen de camping en de festivalweide. Uit het verleden blijkt dat festivalgangers hier meestal aangifte doen van verlies of diefstal van portefeuille, GSM, … Verder zet de politie ook mensen in op de fiets, moto en te paard. Zo zijn zij makkelijk aan te spreken. De politie houdt vooral toezicht rond het festivalterrein. De security staat in voor de veiligheid op het terrein en kan rekenen op bijstand van de politie indien nodig.

Twitter en Facebook

Sociale media zijn zeer interactief en al een hele tijd een belangrijk communicatiemiddel van de politiezone. Ook bij deze editie van Groezrock zet de politie Twitter en Facebook intensief in om vóór, tijdens en na het festival te communiceren met bezoekers en omwonenden over bereikbaarheid en veiligheid op en rond het festival.

In al de tweets (berichten op Twitter) gebruikt de politie – net zoals de organisatoren – de hashtag GR13 (#GR13). Er is een communicatiemedewerker van de politie aanwezig op het festivalterrein van s‘ morgens tot het einde van de laatste optredens. In deze periode zullen de meldingen via de sociale media dan ook snel opgevolgd worden, maar Facebook en Twitter dienen niet om noodoproepen te plaatsen of dringende meldingen te doen.

Daarvoor moet je het noodnummer 112 of het algemene nummer van politiezone 014 56 47 00 bellen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto