Zoals de vorige jaren zet de politiezone extra personeel in om de toestroom tijdens Groezrock vlot te laten verlopen. Ook dit jaar zetten we sociale media (Twitter en Facebook) in om te communiceren met festivalgangers en omwonenden. Groezrock gaat dit jaar door op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei. Op dit punkrockfestival worden 30 000 tot 40 000 bezoekers uit heel Europa verwacht. In het verleden is Groezrock altijd vlot verlopen. Hopelijk verloopt ook de 23eeditie zonder problemen.

 

Toezicht

De politie zet vanaf donderdagmiddag 1 mei extra ploegen in om het verkeer van de toekomende massa vlot te laten verlopen. Aan het station in Geel houdt de spoorwegpolitie een extra oogje in het zeil. Om het festival vlot met het openbaar vervoer te bereiken, zetten de organisatoren pendelbussen in tussen de spoorwegstations van Geel en Diest en de festivallocatie.

 

Onthaalpunt

Tijdens de festivaldagen heeft de politie een onthaalpunt, gelegen tussen de camping en de festivalweide. Hier kunnen de festivalgangers aangifte doen van verlies of diefstal van portefeuille, GSM, …. of van andere misdrijven. Om gemakkelijk aanspreekbaar te zijn, zet de politie ook mensen in op de fiets, de moto, te paard of met de patrouillehond. De politie houdt vooral toezicht rond het festivalterrein. De security staat in voor de veiligheid op het terrein, maar kan rekenen op bijstand van de politie indien nodig.

 

Gauwdiefstallen
Vorige jaren werden heel wat festivalgangers het slachtoffer van diefstal van geld en GSM’s uit hun tent op de camping of van gauwdiefstal tijdens de optredens op de festivalweide. De politie raadt dan ook aan smartphones, camera’s, geld en andere waardevolle spullen niet onbeheerd achter te laten, maar gebruik te maken van de lockers die door de organisatie ter beschikking stelt. Je dure smartphone of GSM thuis laten en voor het festival vervangen door een goedkoop toestel kan natuurlijk ook.

 

Twitter en Facebook

Sociale media zijn zeer interactief en al een hele tijd een belangrijk communicatiemiddel van de politiezone. Ook bij deze editie van Groezrock zet de politie Twitter en Facebook intensief in om vóór, tijdens en na het festival te communiceren met bezoekers en omwonenden over bereikbaarheid en veiligheid op en rond het festival.

 

In al de tweets (berichten op Twitter) gebruikt de politie – net zoals de organisatoren – de hashtag GR14 (#GR14). Er is een communicatiemedewerker van de politie aanwezig op het festivalterrein van s‘ middags tot middernacht. In deze periode zullen de meldingen via de sociale media dan ook snel opgevolgd worden, maar Facebook en Twitter dienen niet om noodoproepen te plaatsen of dringende meldingen te doen. Daarvoor moet je het noodnummer 112 of het algemene nummer van politiezone 014 56 47 00 bellen.