De politie heeft woensdagavond een helicopter ingezet om mee te zoeken naar de chauffeur en de inzittenden van een wagen die bij een politiecontrole in Herselt op de vlucht sloeg. Dat gebeurde in de zone Zuiderkempen.

De Wodca-controle gebeurde rond 21u ter hoogte van de Madestraat. De auto sloeg op de vlucht en ging even verder uit de bocht.

De lokale politiediensten hielden ook een controle in de omgeving van Aarschot. Bij de zoektocht werden twintig agenten van drie korpsen ingezet. Aan de zoektocht namen agenten uit de zones Zuiderkempen, Heist-op-den-Berg en Aarschot deel.

Later op de avond werden in het centrum van Houtvenne 5 verdachten opgepakt. Waarom ze op de vlucht gingen is niet duidelijk. Mogelijk kunnen ze gelinkt worden aan de golf van inbraken die de laatste tijd in de regio bezig was.

Update : details van politie Zuiderkempen

Korpschef Cris Wandelseck : 'Tijdens een Bob-controle in Hulshout, Grote Baan 336, bemerkt de lokale politie Zuiderkempen een voertuig dat zich wil onttrekken aan deze verkeerscontrole. De achtervolging wordt ingezet op de Audi A3 met drie inzittenden aan boord. De achtervolging begon omstreeks 20:05 u en strekte zich uit over een afstand van 9.2 km.

Traject:

Grote Baan, Hulshout - Hulshoutsesteenweg, Westerlo – Hoog Heultje, Westerlo – Netestraat, Hulshout - Monseigneur Raeymakersstraat, Hulshout – Stationsstraat, Hulshout – Ramselsesteenweg, Hulshout – Westmeerbeeksesteenweg, Herselt - Gustaaf Vandenheuvelstraat, Herselt – Aarschotsesteenweg, Herselt – Madestraat, Herselt.

Ter hoogte van het kruispunt Aarschotsesteenweg met Madestraat (Herselt) verliest de bestuurder de controle over het stuur . Het voertuig komt tot stilstand in een gracht gelegen in Herselt, Madestraat kruispunt met de Aarschotsesteenweg.

De drie inzittenden nemen de vlucht.

Na een doorgedreven zoekactie in samenwerking met RAGO, Dienst Hondensteun en omliggende politiezones kan er 1 man gevat worden op het treinspoor omstreeks 21.18 uur. DDM °1990 uit Heist op den Berg wordt gearresteerd. Bestuurder is onder invloed van alcohol en dient zijn rijbewijs in te leveren. De Audi A3 wordt in beslag genomen.

Een alerte inwoner verwittigt de politie dat twee mannen in een andere wagen stappen. De politieploegen slagen erin om dit tweede voertuig omstreeks 23:00 uur te onderscheppen in het centrum van Houtvenne. Het rijbewijs van de bestuurder van dit voertuig wordt op last van het parket eveneens ingetrokken.

In dit voertuig zaten 4 personen waaronder DD K, °1991uit Hulshout en B N, °1991uit Rumst die in het eerste vluchtende voertuig zaten. BS °1994 en RS °1993 uit Herselt worden eveneens gearresteerd voor de duur van het onderzoek.

Na het onderzoek mochten alle personen beschikken.'