In Antwerpen is een zoekactie bezig naar Julie Van Espen uit Schilde, die vermist is sinds gisteravond. Dat bevestigt het parket. De 23-jarige vrouw vertrok met de fiets naar Antwerpen, waar ze had afgesproken met vriendinnen, maar daar kwam ze nooit aan.

Het parket heeft intussen een moordonderzoek gestart en bevestigt dat er 'aanwijzingen zijn van een gewelddadig overlijden', maar haar lichaam werd nog niet gevonden.

Update zondag 22u :

Haar lichaam werd nog niet gevonden. Een duikteam van de brandweer zocht zondag urenlang in het Albertkanaal. Vervolgens werd op een bouwwerf aan de Theunisbrug verder gezocht. Omstreeks 22 uur werd de zoekactie gestaakt.

De familie van Van Espen verspreidde deze ochtend een oproep via Facebook. Julie zou gisteravond rond 18.30 uur met de fiets naar Antwerpen zijn vertrokken.

Bij een zoekactie zondag zijn kledingstukken gevonden die mogelijk van Julie zijn.

Ze fietste via het Albertkanaal, over de fietsbrug door Park Spoor Noord en via het MAS en de Kaaien richting Antwerpen Zuid.

Volgens een woordvoerder bij het parket is de politie afgelopen nacht onmiddellijk gestart met een zoekactie. Vandaag wordt in de buurt van het Albertkanaal, waarlangs Julie richting centrum Antwerpen fietste, gezocht met een speurhond.

Er is ook een fietspatrouille van de Antwerpse politie op zoek langs het Albertkanaal, in de omgeving van het Sportpaleis. Het gaat om een 'onrustwekkende verdwijning', bevestigt het parket.

Julie is 1,64 meter groot en slank gebouwd en heeft blond haar. Ze droeg bij haar verdwijning een groene winterjas en donkergrijze Adidas-sneakers, en reed met een donkerkleurige damesfiets van het merk Peugeot met een rieten mandje op het stuur.

Wie informatie heeft, neemt best contact op met de politie via het gratis nummer 0800-30 300 of via Child Focus op het nummer 116.000, of via mail op opsporingen@police.belgium.eu.

(pol-vrtnws)