Politie Zuiderkempen is streng tegenover diegenen die de uitgevaardigde maatregelen bewust niet respecteren.

'Ook tijdens het afgelopen weekend werden extra ploegen ingezet om de opgelegde veiligheidsmaatregelen tegen COVID-19 op het grondgebied van Herselt, Hulshout en Westerlo te controleren.

We voeren actieve controles uit op de opgelegde maatregelen. Dit gebeurt met herkenbare maar ook met anonieme voertuigen. Dergelijke controles worden de komende tijd de norm in onze politiezone.

In deze context heeft politie Zuiderkempen sinds 17 maart al 49 processen-verbaal opgesteld.

Het mooie weer tijdens het voorbije weekend lokte veel mensen naar buiten. Wie echter de auto nam om ergens een wandeling of fietstocht te maken werd beboet.

In Westerlo diende er zelfs opgetreden te worden omwille van de organisatie van een verjaardagsfeest.

Er werden het afgelopen weekend 19 corona-pv's opgesteld.

In totaal werden nu al 48 pv's opgesteld ten aanzien van particulieren die de opgelegde maatregelen in de openbare ruimte bewust niet naleefden en 1 pv ten aanzien van de uitbater van een café die het sluitingsbevel niet respecteerde.

Politie Zuiderkempen zal doorgaan met haar controles en zal blijven verbaliseren gedurende de volledige periode waarin de uitgevaardigde maatregelen van toepassing zijn.

Naast de extra controles op de toepassing van de coronamaatregelen blijven onze ploegen ook toezicht houden op andere inbreuken zoals verkeersinbreuken, sluikstorten, ...

Politie Zuiderkempen rekent 4 illegale vreemdelingen in

Politie Zuiderkempen heeft maandag 4 illegalen opgepakt die verstopt zaten in een vrachtwagen. De chauffeur sloeg alarm toen hij zich had geparkeerd bij een bedrijf in Hulshout.

Bij het openen sprong het viertal uit de vrachtwagen en nam de vlucht. De politie kon hen na een zoektocht inrekenen.

De chauffeur kwam met zijn truck uit Italië. De vier vreemdelingen zijn afkomstig uit Iritrea (Oost-Afrika). Het is nog niet duidelijk waar ze in de truck zijn geklauterd en naar waar ze onderweg waren.

Het viertal verkeert in goede gezondheid. Ze werden overgebracht naar het commissariaat van politie Zuiderkempen in afwachting van een beslissing van de dienst Vreemdelingenzaken. (pol) Foto Nnieuws.