De Politie Zuiderkempen nam gisteren deel aan de nationale flitsmarathon.
Op 12 locaties verspreid over het grondgebied van de politiezone werd de snelheid van 8.711 voertuigen gecontroleerd.

'Hierbij werd vastgesteld dat 4,77% van bestuurders de toegelaten snelheid ruim overschreden', zegt Cris Wandelseck, korpschef.

'409 bestuurders krijgen een boete, van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken en 5 bestuurders zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechter.

De trieste "hoogtepunten" lagen op de Provinciebaan waar snelheden werden opgetekend van 125 en 128 km/u op een plaats waar de toegelaten snelheid 70 km/u bedraagt.

In de Kerkstraat in Hulshout werden voor 3 bestuurders snelheden opgetekend die zullen leiden tot de intrekking van hun rijbewijs.

Op de Herentalsesteenweg in Herselt en Bergveld in Westerlo kwamen twee bestuurders tegen respectievelijk maar liefst 131 en 132 km/u de flitswagen voorbijgereden.

Verkeersveiligheid is een prioriteit voor onze politiezone.

We streven ernaar om het aantal verkeersongevallen met lichamelijk letsel te doen dalen en daarom worden er ook buiten de flitsmarathon dagelijks snelheidscontroles gehouden op basis van de gegevens die we verzamelen met onze verkeersanalysetoestellen en de ongevallenstatistieken', besluit Cris Wandelseck. Foto politie.