U bent hier

Politie Zuiderkempen onderschept Kosovaarse inbrekersbende

Kempen regio
09.01.2019 - 14.42u
Door: Mark Jaspers

De lokale politie Zuiderkempen is tijdens deze wintermaanden bijzonder op zijn hoede voor inbrekers die actief zijn op haar grondgebied. Zij zet daarom ook extra manschappen in die extra patrouilleren en onderzoeksdaden verrichten.

Dit leidde gisteren 8 januari tot succes. Om 20:17 uur onderschepte de politieploeg op de Westerlosesteenweg in Herselt een Duits voertuig. In het voertuig worden twee Kosovaren aangetroffen (geboren in 1983 en 1980)

In het voertuig werden schroevendraaiers, een hamer en een bivakmuts aangetroffen. De twee personen werden gearresteerd door de politie en kunnen vermoedelijk in verband gebracht worden met inbraken in de politiezones Kempenland, Beringen-Ham-Tessenderlo en Regio Turnhout. De verdachten werden op last van het parket vrijgelaten. Het onderzoek wordt verder gezet.

Tevens werd lastens één van de verdachten een proces-verbaal voor verboden wapendracht opgesteld voor een houten knuppel die hij op de achterbank van zijn auto liggen had.

De politie Zuiderkempen vraagt haar inwoners om tijdens deze grauwe wintermaanden extra alert te zijn en iedere verdachte handeling te melden aan de lokale politie via de politiecentrale 101.

Tips over inbraakpreventie kan je terug vinden op de website van de politie Zuiderkempenwww.politiezuiderkempen.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto