U bent hier

Politie Zuiderkempen pakt laagvliegers

Herselt | Neteland
08.01.2016 - 07.47u
Door: Peter Caers

In haar strijd tegen het aantal verkeersongevallen met lichamelijk letsel zet de lokale politie extra in op snelheidshandhaving. Naast de inzet van snelheidsinformatieborden en een aangepaste infrastructuur dienen zowel mobiele als vaste controles mensen aan te zetten hun snelheid te matigen.

Tijdens controles op de Blaubergsesteenweg te Herselt werden 549 passanten gecontroleerd. Hiervan werden 84 bestuurders of 15 % geflitst. De politie noteerde zes overtreders met snelheden variërende van 102 Km/u tot 105 Km/u. Er werden ook snelheden van 143 Km/u en 153 Km/u gemeten.

Op de Provinciebaan werden 287 passanten gecontroleerd. 14 overtreders staat een fikse boete te wachten. Een onverantwoordelijke bestuurder werd aan 143 Km/u door de lokale politie onderschept en kon onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren. Hij zal het later voor de rechtbank mogen uitleggen.

De maximaal toegelaten snelheid bedraagt er 70 Km/u. Het impact dat een voorwerp aan die snelheid kan hebben op voetgangers, fietsers of andere voertuigen is enorm. Gelukkig vielen er geen doden noch gewonden door dit gedrag. De lokale politie zal zijn snelheids- en alcoholcontroles onverminderd voortzetten teneinde de veiligheid te garanderen van de verschillende weggebruikers.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto