In Luik is een politieagent levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietpartij. Het is niet duidelijk hoe erg hij er precies aan toe is. De agent wilde een inzittende in zijn auto controleren, waarop die een wapen getrokken zou hebben. Een andere agent kon de aanvaller neerschieten, hij is aan zijn verwondingen overleden.

"De buren hadden de politie gebeld omdat er een wagen wagen abnormaal geparkeerd stond op de openbare weg. Toen de politie toekwam, lag de verdachte te slapen. De agenten wilden een routinecontrole uitvoeren, maar de man trok meteen een wapen", laat het parket van Luik weten.

De agent, een dertiger, werd geraakt in het hoofd en werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hoe erg hij er aan toe is, is niet echt duidelijk. Volgens sommige bronnen is de man hersendood verklaard, andere bronnen zeggen dat hij nog geopereerd wordt.

Een andere agent kon de aanvaller neerschieten. Die bezweek later aan zijn verwondingen. Waarom hij op de politieagenten schoot, is nog niet duidelijk. Hij zou wel dronken geweest zijn op het moment van de feiten.

De verdachte is een dertiger afkomstig uit de regio rond Luik. Hij was bekend bij politie en gerecht, voor drugsfeiten. (VRT NWS)