U bent hier

Politieagent uit Heist vrijgesproken voor aanranding, maar schuldig aan openbare zedenschennis

Heist op den Berg
28.02.2019 - 16.59u
Door: Mark Jaspers

De correctionele rechtbank in Mechelen heeft donderdag een man schuldig bevonden aan openbare zedenschennis. Hij werd vrijgesproken voor aanranding. Hij volgde een vrouw, greep haar vast en duwde haar tegen een auto waarna hij op haar masturbeerde. De man zegt dat alles met haar toestemming gebeurde.

De feiten deden zich voor op 17 augustus 2017 in Berlaar. Een man had een vrouw ontmoet in een café waar ze beiden na een festivalbezoek terecht waren gekomen. Volgens een vriendin van de vrouw was zij bang van de man, volgens een vriend van de man maakte de vrouw de hele avond avances en wilde ze duidelijk meer. T

oen ze uiteindelijk naar huis vertrok, zou de man haar zijn gevolgd. Op de parking van een nabijgelegen warenhuis heeft hij haar tegen een wagen geklemd en zichzelf vervolg ens met de hand bevredigd. Daarna zou hij, politieagent in Heist-op-den-Berg, gedreigd hebben de stage van de zoon van het slachtoffer bij datzelfde korps te boycotten als zij ermee naar buiten zou treden.

Het parket geeft toe dat er tegenstrijdigheden in het verhaal zitten maar meent toch dat er voldoende aanwijzingen van schuld zijn. Ook volgens de verdediging van de man zijn er heel wat tegenstrijdigheden.

"De camerabeelden op het plein tonen niet aan wat zij verklaard heeft", zegt meester Trips. "Mijn cliënt heeft gehandeld met wederzijdse toestemming en dient dus vrijgesproken te worden."

De rechtbank volgde die stelling en sprak de man vrij voor de aanranding. Voor de zelfbevrediging in het openbaar werd hij wel schuldig bevonden maar kreeg hij opschorting van straf. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto