Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politiecontrole : 10 inzittenden... in één personenwagen in Beerse

Politiecontrole
Bij verkeerscontroles in Beerse en Kasterlee heeft het verkeersteam van de Politie Regio Turnhout gisteren in de loop van de namiddag en de avond ruim 1.800 voertuigen gecontroleerd.
 
Maar bij één van die gecontroleerde voertuigen deed de politie een wel heel bijzondere vaststelling.
 
In de auto zaten niet 1, 2 of 3 inzittenden, maar wel liefst 10 mensen: 3 volwassenen en 7 kinderen. Nochtans waren er in de auto maar 5 zitplaatsen voorzien.
 
Voorts betrapte de politie ook 7 chauffeurs die onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zaten.
 
4 van hen hadden te veel gedronken en moesten hun rijbewijs voor 3 of 6 uur inleveren. Nog eens 3 andere chauffeurs testten positief op het gebruik van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
 
De rechercheurs namen ook een niet verzekerde auto in beslag en schreven verschillende boetes uit voor chauffeurs die met een auto reden die niet meer geldig gekeurd was.
 
Daarnaast schreef de politie ook boetes uit voor inbreuken op het voorlopig rijbewijs en het rijden met een aanhangwagen waarvan de nummerplaat niet overeenstemde met de nummerplaat van het trekkende voertuig.
 
Aan de verkeersactie namen ook de collega's van de douane deel. Ook zij stelden verschillende inbreuken vast. Zo werden er 2 chauffeurs betrapt op het rijden met 'rode diesel'. Het gebruik daarvan is in ons land verboden, althans voor voertuigen op de openbare weg. (pol)
Politiecontrole

Deel dit artikel