Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politiecontroles : 18 boetes tijdens campagne tegen 'afleiding achter het stuur'

politie
Ook op de tweede dag van de nationale campagne tegen 'afleiding achter het stuur' heeft het verkeersteam van Politie Regio Turnhout in Kasterlee, Lille en Turnhout 7 bestuurders betrapt op het gebruik van de smartphone achter het stuur van hun auto.
 
"De politie had ook oog voor andere inbreuken. Zo kregen 5 chauffeurs of passagiers een boete omdat ze de veiligheidsgordel in de auto niet droegen en werd tegen een aantal chauffeurs een proces-verbaal opgesteld voor inbreuken op de reglementering van het rijbewijs.
 
De politie zette ook een auto met een aanhangwagen (met een maximum toegelaten massa van meer dan 750 kg) aan de kant, waarvan de aanhangwagen niet ingeschreven, niet verzekerd en ook niet gekeurd was. Verder liep ook een bromfietser die nog geen 18 jaar was tegen de lamp omdat hij een passagier vervoerde en kreeg de bestuur van een speedpedelec een boete omdat hij geen veiligheidshelm droeg.
 
Er werden ook 4 processen-verbaal opgesteld voor landbouwvoertuigen die een deel van hun lading verloren en de politie schreef ook 2 boetes uit voor bestuurders van wie de geldigheid van de medische schifting al een tijdje was verstreken.
 
Tot slot werd ook het buitenlands rijbewijs ingehouden van een vrachtwagenchauffeur die al sinds 2017 officieel in ons land woont, maar rijdt met een Roemeens rijbewijs dat pas in 2021 werd behaald. Volgens een Europese wetgeving mag dat niet.' (pol)
politie

Deel dit artikel