Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politiehond Miro met pensioen : 'Afscheid vol respect en dank'

Politiehond Miro
Na een carrière van net geen 10 jaar gaat politiehond Miro over enkele dagen officieel met pensioen. De Mechelse herder kwam zo'n 3 jaar geleden samen met haar baasje Hilde van de politiezone Balen-Dessel-Mol over naar het grootste korps van de Kempen, Politie Regio Turnhout.
 
'Met een afscheidsfeest hebben we Miro deze week op gepaste wijze uitgezwaaid en zowel de hond als haar baasje in de bloemetjes gezet', klinkt het in koor bij de politie.
 
'Miro maakt over enkele dagen plaats voor een andere Mechelaar in het korps. Pepper, die intussen bijna 5 is, wordt voortaan de nieuwe 'metgezel' van collega Hilde. Hij zal de eerste 'actieve drugshond' in ons korps ooit zijn en zal binnenkort samen met zijn baasje op pad gaan voor het opsporen van drugs en geld tijdens huiszoekingen, controles in gevangenissen of op scholen, doorzoekingen van auto's bij verkeerscontroles, ... .
 
Pepper behaalde begin deze week, na een lange en intensieve opleiding, zijn brevet van 'actieve drugshond'. We wensen hem en zijn baasje Hilde alle succes en een fijne samenwerking toe. En Miro, bedankt voor alles en fijn dat we de voorbije jaren op jou konden rekenen.'
Politiehond Miro

Deel dit artikel