Terzake (Canvas) blijft een kwaliteitsmagazine met spitse commentaren.  Donderdag was politiek Guy Tegenbos (DS) uit Herentals te gast.  Met een spitse kijk op de politieke catastrofe in ons land : 'Beledigingen, leugens, bedrog, achterklap, chantage, dubbel spel, woordbreuk, pootjelap.'

In De Standaard van donderdag 10/9 schrijft Tegenbos in z'n bekende stijl : 'Zestien maanden lang al gaat het niet over 'inhoud', lees: niet over beleid: over maatregelen waarvan het land, zijn burgers en bedrijven beter worden, de dingen waarvoor we politici verkiezen.

Het gaat alleen over wie met wie, over de partijen en de macht.

Breekt nu een periode aan dat het wel over de inhoud zal gaan?

Het was geen mooie vertoning, die zestien maanden.

Het belang van het land, de nood aan krachtig crisisbeleid, aan een beter werkend gerecht, aan betere pensioenen, aan een rechtvaardigere fiscaliteit, aan orthodox geldbeheer, het werd allemaal opzijgeschoven.

Behalve corona – waarin de experts de kar trokken – was de strijd om de macht het enige waarvoor de partijen en de politici op federaal vlak aandacht hadden. Wie met wie? Daarvoor moest alles wijken, ook het algemeen ­belang.

En die onderlinge strijd voerden de partijen met alle middelen: beledigingen, leugens, bedrog, achterklap, chantage, dubbel spel, woordbreuk, pootjelap. In maart van dit jaar dacht ik dat het dieptepunt bereikt was (DS 18 maart), maar het is nóg een halfjaar doorgegaan.'  Bron : De Standaard / Guy Tegenbos / VRTNWS.

Foto : Guy Tegenbos / Nnieuws / archief.