Zondagochtend rond 01.30 uur werd een politieman lid van het drugsteam van PZ Neteland in elkaar geslagen. De man belandde in het AZ Herentals met zware verwondingen en is weken werkonbekwaam.

Er werden twee verdachten opgepakt. Ze worden maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout.

'De politieman, die niet in dienst was, wandelde met zijn partner naar huis langs de Herenthoutseweg Herentals', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef politie Neteland.

'Op een bepaald moment stapten 2 mannen op hen af en begonnen hen te belagen. Ze herkenden de politieman als lid van het drugteam van PZ Neteland waarna ze op hem begonnen in te slaan. Ook de partner deelde in de klappen, maar hield er lichte verwondingen aan over.

Een politieploeg die in de buurt was, was snel ter plaatse en kon één van de twee verdachten inrekenen. Een ziekenwagen bracht het slachtoffer over naar het AZ Herentals.

De tweede dader werd zondagochtend in zijn woning opgepakt.

De verdachten hadden dezelfde nacht nog andere mensen aangevallen nadat ze uit de zomerbar Calabria aan VC Herentals gezet werden wegens wangedrag.

De verdachten, twee twintigers uit Herentals, zijn geen onbekenden voor het gerecht.'

Het parket neemt de feiten zeer ernstig

'Het parket neemt de feiten zeer ernstig. Geweld tegen leden van de politie wordt zwaar bestraft.'

Waarnemend korpschef Dirk Van Peer en burgemeester Mien Van Olmen : 'We dringen aan op een zeer duidelijk signaal dat geweld tegen politieambtenaren omwille van de uitoefening van hun functie niet getolereerd wordt.

De politie moet in alle vrijheid haar werk kunnen doen zonder dat haar leden ten prooi vallen aan represailles door criminelen.

Het feit dat de man werd aangepakt in zijn vrije tijd en in bijzijn van zijn partner maakt de zaak nog erger.' (pol)  Foto Nnieuws.