Na twee festivaldagen met in totaal 65 000 reggaefans heeft de politie de balans opgemaakt. Over het algemeen is de 35e editie van Reggae Geel vlot en gemoedelijk verlopen.
Het terrein werd dit jaar verruimd en heringedeeld. De festivalweide kreeg andere in- en uitgangen en het terrein was overzichtelijker voor de veiligheidsdiensten. Zij zijn dus tevreden met deze herindeling en ook veel bezoekers reageerden positief op het ruime festivalterrein.


Het verkeer van en naar het festival verliep vlot dankzij de inzet van verkeersploegen en parkeerwachters. Op piekmomenten moesten de bezoekers even aanschuiven bij het oprijden of verlaten van de parkings. Door intensief te patrouilleren langs de toegangswegen, moest de politie maar negen personen beboeten voor foutparkeren. Slechts enkele hinderlijk geparkeerde voertuigen werden getakeld. Het rijbewijs van een hardleerse illegale taxichauffeur werd zondagvoormiddag ingetrokken nadat de bestuurder na meerdere waarschuwingen opnieuw tegen betaling festivalgangers naar het station bracht.


De gevreesde diefstallenplaag bleef uit. Zowel in de omgeving van het festival als op het terrein zelf werden extra ploegen in burger ingezet. De onthaalmedewerkers noteerden een vijftiental aangiftes van diefstal van portefeuille en/of smartphone. Eén persoon werd opgepakt voor het verkopen van gestolen toegangsbandjes. Twee personen werden opgepakt op verdenking van poging verkrachting op één van de parkings. Zij werden later aangehouden en de lokale recherche onderzoekt dit verder. Drie festivalgangers werden aan de politiepost door hun vrienden als vermist opgegeven, maar werden later in goede gezondheid teruggevonden.

De brandweer trad vrijdagavond even op toen er brand uitbrak op het hoofdpodium. Een spandoek vatte vuur. De vlammen waren snel onder controle en de brandweerlieden werden door het publiek getrakteerd op een daverend applaus. De kleine brand had geen invloed op het verdere verloop van het festival.

Bij de organisatoren van Reggae Geel werden veel gevonden voorwerpen binnengebracht, waaronder rugzakken, sleutels, portefeuilles en smartphones. Veel voorwerpen konden al terug bezorgd worden aan de eigenaars. Wie iets kwijt is, kan vanaf eind deze week terecht bij de lokale politie Geel – Laakdal - Meerhout: Stelenseweg 92, Geel of via mail: info@pzglm.be