De vernieuwde basisopleiding politie legt een focus op werkplekleren. Tijdens je opleiding van een jaar zoveel mogelijk onder begeleiding deelnemen aan acties maakt de nieuwe generatie politieprofessionals extra performant zodra ze afstuderen.

Volgens directeur politieopleidingen Campus Vesta commissaris Linda Ernon zijn de politiestudenten volwaardige collega's voor het team van politiezone Rupel dat tijdens Tomorrowland instaat voor de veiligheid rond het festivalterrein. "Elke politiestudent is twee extra ogen en twee extra handen, zo simpel is het. Ze gaan heel diverse taken doen. Denk aan perimeters instellen, verkeersregeling, fouilleren, enz."

Een groot festival tijdens terreurdreiging niveau drie, is het dan wel verantwoord om politiestudenten in te zetten? "De studenten die we mee het veld opsturen, hebben al een heel opleidingstraject achter de rug.

Bovendien mogen en kunnen ze een vuurwapen hanteren. Politiewerk is teamwerk. Politie is over heel het land naar aanleiding van de terreurdreiging overbevraagd. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we waar we kunnen onze collega's graag ondersteunen."

Foto : politiestudenten klaar voor training ordehandhaving op Campus Vesta / foto provant/ N.